Cargill Aqua Nuttrition publiserer forsmak på bærekraftsrapporten
Rapporten fremhever i et bredere omfang av rapportering enn før
Minneapolis, Minn. og Bergen, Norge, 6. mars 2018:. Cargill følger opp måle om å utvide bærekraftsrapporten til å omfatte alle sine globale akvafôr-anlegg, ifølge sammendrag av den årlige bærekraftsrapporten som ble utgitt idag.
"Etter et tiår med bærekraftsrapportering på vårt laksefôr, retter vi nå fokus på fôr for reker, tilapia og andre varmtvannsarter", sier Einar Wathne, president i Cargill Aqua Nutrition. "Det er viktig for oss å støtte kundene våre med innsikt om bærekraft og å fortsette å styre den påvirkning som vår virksomhet har i hele verdikjeden."
Bærekraftsrapporten er som tidligere basert på en verdikjede-tilnærming til bærekraft, som utvider perspektivet på bærekraft utover den direkte virkningen av virksomheten og inn i de bredere samfunnsmessige
konsekvensene.
Den fullstendige bærekraftsrapporten vil bli publisert i slutten av april, men Cargill ønsker å dele høydepunker fra fjoråret tidligere enn vi har gjort før. Høydepunktene fra hvordan vi har prestert på våre bærekraftsmål i 2017 inkluderer:
Mer bærekraftig vekst
-
Nå rapporterer vi på alle 17 dedikterte fôrfabrikker som Cargill Aqua Nutrition har i 12 land. Dette dekker omkring 80% av Cargills akva-fôr produksjon.
-
I 2017 nådde vi en viktig milepæl vedrørende vår innkjøpspolicy, da nesten alle våre 700 råvareleverandører signerte Cargill Aqua Nutritions retningslinjer for etisk handel.
-
Vi har fortsatt fokus på avfall, med særskilt fokus på plastavfall, og resirkulerer omtrent 70% av avfallet vårt. Denne prosentandelen vi vi fortsette å øke.
-
Vi fortsetter å samarbeide med interessenter gjennom hele verdikjeden, og vi er forpliktet til å arbeide med å støtte FNs globale mål for bærekraftig utvikling.
Bedre praksis og fornøyde interessenter
Kunder og konsumenter
Vi har oppnådd mer effektive næringsressurser og utviklet funksjonelle fôr. Dette har redusert innvirkningen som avfall og sykdom har for sjømatprodusenter.
Ansatte
Vår sikkerhetskultur er godt forplantet i hele organisasjonen. Antall hendelser overskrider våre ambisiøse mål, men tiltak er satt igang for å rette opp i dette.
Lokalsamfunn
Vi etterstreber å være en god nabo.
Leverandører
Vi engasjerer oss med leverandører innen fiskeri for å ta del i forbedringsprogrammer og samarbeider med soya produsenter om sertifiseringsordninger for deres leverandører.
"Cargill jobber med å mette verden på en trygg, ansvarlig og bærekraftig måte. Dette er et ambisiøst mål og vi kan ikke oppnå dette alene. Det er bare gjennom samarbeid vi kan forstå og jobbe med å løse de globale utfordringene om tilgang til mat", kommenterte Einar Wathne.
Sammendrag av Cargill Aqua Nutrition sin bærekraftsrapport for 2017 finner du her
Media Contact: [email protected]