Mette verden
Forbedre matvaresikkerhet og ernæring, drive frem innovasjon innen matvaresystemer og styrke bøndenes levebrød
Landbruket kan imøtekomme verdens økende behov for mat. Forbedring av global matvaresikkerhet, særlig midt i pågående klimaendringer, betyr at de riktige avlingene må dyrkes på de mest produktive stedene og at mat må flyttes fra steder der det er overflod, til steder der det er mangel. Investeringer i innovasjoner og opplæring vil gi bønder verktøyene som de trenger for å øke produktiviteten og imøtekomme morgendagens matvarebehov. Vi vet at verdens bønder er utholdende entreprenører. Vi støtter bønder på alle nivåer i produksjonen etter hvert som de tilpasser seg endrede vekstbetingelser, forbrukerkrav og ernæringsbehov.
Vi bedrer tilgangen til trygg, rimelig, næringsrik mat ved å legge til rette for markedstilgang for bønder, transportere mat til områder som trenger den, og løse verdens sultproblemer:
- Markedsinnsikt – Bøndene trenger pålitelige markeder for avlingene sine, skikkelig lagring av avlinger, tilgang til kreditt, transparent prissetting og tilgang til risikostyring. Vi forstår hva som skal til for å gjøre avlinger kommersielt tilgjengelige, og vi tar med oss den markedsinnsikten inn i samarbeidet vårt med bønder, statlige myndigheter, interessegrupper i samfunnet og andre partnere for å bygge opp bærekraftige forsyningskjeder og utvikle langsiktige løsninger for å hjelpe bøndene til å lykkes.
- Matvaretransport – I fremtiden må flere matvarer dyrkes på større avstand fra stedet de konsumeres, ettersom befolkningene vokser raskt i urbane områder og på steder mest påvirket av klimaendringer. Åpen handel og fungerende markeder er nødvendig for å levere langsiktig matvaresikkerhet. Vi forbedrer tilgangen til mat ved å utnytte den globale skalaen på Cargills logistikknettverk, ekspertise innen forsyningskjeden og markedskunnskap for å transportere matvarer fra områder med overskudd til områder med mangel.
- Partnerskap med matvarebanker – Vi arbeider med nasjonale matvarebanker i 18 land for å løse sultproblemer, sløsing med mat, matvaresikkerhet og andre utfordringer.
- Utdanning innen ernæring – Gjennom partnerskapene våre har vi engasjert mer enn 600 000 mennesker i 14 land i utdanningsprogrammer om ernæring.